Jotunheimen, Norge

???????????????????????????????

Vi arrangerar resor till Jotunheimen med vandring på Besseggen alternativt upp till Glittertind.

Besseggen

IMG_4200 IMG_4224Besseggen 01 IMG_4193

Besseggen är namnet på ett bergsmassiv i östra delen av Jotunheimen mellan sjöarna Gjende och Bessvatnet. Att vandra över eggen är en av de mest populära vandringslederna i Norge. Vandringsleden är knappt 20 kilometer lång och tar cirka 7 – 8 timmar att genomföra. Krävande men glädjande. För att klara av Besseggen krävs en relativt god fysik. På vissa platser är det mycket brant och man förväntas kunna klättra eller hasa för att ta dig vidare. Leden kräver sina raster och delmål. Det finns otaliga platser där man bara måste stanna. Samtidigt som kroppen är trött finner den ny energi och kraft från omgivningen, fjälluften och den medhavda matsäcken.

Länk om vandring Besseggen http://ut.no/tur/2.4957/

Glittertind

??????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Glittertind är Norges näst högsta berg, 2465 m.ö.h., bara 4 meter lägre än ”grannen” Galdhöpiggen. Glittertind nås till fots utan behov av klätterutrustning eller glaciärutrustning och det tar cirka 6 – 7 timmar att vandra upp och ner för toppen från Glitterheim. Utsikten från toppen är makalös och detta gör att man återfinner ny energi och kraft för att orka gå ner.

Länk om vandring till Glittertind http://ut.no/tur/2.5116/

Rafting

094 - Copy ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Avslutningsdagen på våra resor åker vi till Sjoa för rafting. Det är en aktiviteten där vi tillsammans tar oss nerför en fors i en 4 – 8 mannabåt. Efter utbildning i säkerhet och genomgång av utrustningen ger vi oss ut i forsen tillsammans med erfarna guider från GoRafting.no.

 

 

IMG_4215

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *